29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAiredale Terrier, un câine linistit

Airedale Terrier, un câine linistit

Din 1945 incoace, Airedale Terrier a excelat in ringurile de frumusete, câstigând de doua ori titlul suprem in Anglia, la Crufts, clasându-se alta data pe locul al doilea, record depasit de putine rase. Fiind cel mai mare dintre terrieri, Airedale este denumit si „Regele Terrierilor“.


Airedale Terrierul este un câine adaptabil, cu un temperament ludic irezistibil. Cu o atitudine tantosa si increzatoare, Airedale Terrierul se comporta cu nonsalanta fata de oricine, dar isi apara familia pâna la sacrificiu, daca e nevoie. E foarte rabdator cu copiii, preferând sa se indeparteze de ei atunci când acestia il necajesc peste masura. Are o vointa puternica, dar e tandru si afectuos cu familia sa. Curiozitatea Airedale Terrierului este atât de mare, incât nu se va lasa niciodata pâna nu va explora o situatie pâna la capat.


Airedale Terrierul este un câine orientat spre oameni, vrând sa-si urmeze stapânul oriunde s-ar duce acesta. Se spune ca o conditie obligatorie pentru orice proprietar de Airedale Terrier este simtul umorului. „O data ce ai trait cu un Airedale, nu vei mai dori niciodata sa adopti alta rasa“, mai spun iubitorii acestui câine. Airedale-ul are reputatia de a fi un excelent câine de paza, fara a avea o natura agresiva. Oricine isi doreste un câine loial si inteligent, alert si intotdeauna gata de tumbe va gasi intr-un Airedale Terrier cel mai nostim si atasat prieten. Fiind selectionati pentru vânatoarea de apa, Terierii Airedale sunt foarte buni inotatori si iubesc apa. Ei sunt foarte activi si au nevoie de mult, mult exercitiu fizic, altfel se plictisesc si incep sa faca nazbâtii. Din acest motiv ei nu sunt indicati pentru viata in apartament, dar, daca li se ofera suficienta miscare, sunt linistiti si adorabili.


Ingrijirea Airedale Terrierului


Ingrijirea Airedale Terrierului nu presupune mari eforturi, fiind un câine putin pretentios. Puternic si robust, un Airedale se imbolnaveste foarte rar. Cu o alimentatie corecta si cu un toaletaj corespunzator, riscul imbolnavirilor acestui câine scade considerabil. Airedale Terrierul are o piele mai uscata si o blana aspra si dura, care nu napârleste atât de frecvent (considerent care face ca multi doritori de câini cu alergii la par sa-l prefere si sa-l recomande si altora). Daca acest câine nu este ingrijit corespunzator (prin smulgerea periodica a parului), blana i se imbâcseste, nu permite aerisirea pielii si, prin urmare, favorizeaza aparitia dermatitelor. Terrierul Airedale traieste in medie 10-12 ani si este predispus bolilor de ochi, solduri si piele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS